22-10-2017
TAO yoga voor de vrouw: jade-ei dag...

28-10-2017
Tao Yin: gronding via de psoasspier...

10-02-2018
VITAL BONES: Botten en hun VitaliteitKlik HIER voor de volledige kalender.

Meridiaan Chi Kung

Meridiaan chi kung is een krachtige set van oefeningen die het lichaam opent via het meridiaan systeem. Deze oefeningen zijn ontworpen door Dirk Oellibrandt, stichter en voormalig bezieler van de 4D Life School. De totale set bestaat uit 18 oefeningen waarvan 6 basis- of openingsoefeningen, 
6 versterkingsoefeningen en 6 integratieoefeningen. Steeds 1 oefening per meridiaankoppel.

In de Meridiaan Chi Kung basisset leer je de oorspronkelijke trilling en stroom van elke meridiaan opnieuw voelen, dit creëert interne ruimte, bevordert je vitaliteit en vreugdegevoel. Blokkades en toxines worden uit je lichaam verwijderd, interne kracht, pezenkracht, flexibiliteit en een evenwichtige lichaamsstructuur worden opgebouwd.

Na het beheersen van de 6 basis of openingsoefeningen komen de 6 versterkingsoefeningen aan bod en tot slot de 6 integratieoefeningen. Deze brengen meer bewustzijn in je zwakkere plaatsen en versterken de energetische kwaliteit in de meridianen en hun lichaamsfuncties. Je ontwikkelt pezenkracht in plaats van spierkracht waardoor je economischer, bewuster en met meer voldoening je lichaam leert bewegen.

De Meridiaan Chi Kung oefeningen brengen harmonie in de 5 elementen en de 6 meridiaankoppels en zijn zo opgebouwd dat iedereen ze op zijn manier kan oefenen. Het regelmatig herhalen van de oefeningen bouwt innerlijke kracht en bewustzijn op in de verschillende dimensies, fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Geen voorkennis vereist. Ideaal als aanvullende training voor bodyworkers, gevechtskunstenaars, dansers en sporters.


Instromen kan het hele jaar door, kom vrijblijvend een les proberen!

Bekijk dit infofilmpje opgenomen in augustus 2013!

Activiteiten

01-01-20175 Elementen Yoga Coaching - op afspraak
12-09-2017Tao Yin Yoga in Gent - lessenreeks
15-09-2017Meridiaan Chi Kung in Antwerpen - lessenreeks
10-02-2018VITAL BONES: Botten en hun Vitaliteit
12-05-2018Myofascia lines & Meridians!
Hilde Broeckhove 2009 | Designed by IT4Professionals