top of page

di 20 apr

|

Buiten

Chi Kung en Tai Chi

Een lessenreeks voor wie een energieboost nodig heeft! Tijdens deze wekelijkse les leer je de eenvoudige staande IJzerenhemd Chi Kung houdingen uit het Universal Healing Tao systeem, gecombineerd met de korte Tai Chi Chi Kung vorm van 13 bewegingen.

Deze lessen zijn al gestart, maar zolang er nog plaats is, kan je inschrijven per mail (zie contact)
Terug naar de kalender
Chi Kung en Tai Chi
Chi Kung en Tai Chi

Tijd en locatie

20 apr 2021, 10:30 – 29 jun 2021, 12:00

Buiten, Gent

Over het evenement

Introductie en kennismakingsles op 20 april online, in beweging komen via de Tao voor iedereen, zij die reeds les volgden en nieuwe mensen die kennis willen maken! 10 euro vooraf over te schrijven! Nadien ontvang je de zoom link.

Reeks van 9 lessen start op 27 april! De lessen starten online op en gaan buiten door vanals het mag, op een mooie stille plek in de natuur vlakij Gent St-Anna. Het adres wordt meegedeeld bij inschrijving. Schrijf je dus enkel in als je eenmaal de lessen buiten doorgaan ook fysiek in Gent aanwezig kan zijn!!

Data: 27 april, 11, 18, 25 mei, 1, 8, 15, 22, 29 juni

GEEN les op 4 mei! 

Kom eens proberen, de les is toegankelijk voor iedereen! Op voorhand inschrijven. Instromen is mogelijk zolang er plaats is.

Tijdens deze wekelijkse les leer je de IJzerenhemd Chi Kung houdingen uit het Universal Healing Tao systeem.

Deze chi kung is statisch en eenvoudig en leert je een correcte houding op te bouwen, bevordert de circulatie van bloed en lymfe, verterkt je fascia, organen, botten, pezen en spieren. Eenmaal je de houdingen goed onder de knie hebt wordt het een meditatie waarin je lichaam, ademhaling en geest verbindt...

Tai Chi Chi Kung is eigenlijk Iron Shirt Chi Kung in beweging...we gaan dus onze structuur eerst goed leren voelen in de statische houdingen van de Iron Shirt Chi Kung en deze dan bewust in beweging brengen...

Het is en korte Tai Chi vorm van 13 bewegingen samengesteld door Mantak Chia, afgeleid van de klassieke Yang vorm.

Deze vorm is kort en krachtig zodat je hem snel kan aanleren en je kan verdiepen in de juiste houding en het intern voelen van de chi stroom.

Deze vorm wordt in de 4 windrichtingen herhaald.

Thema's die in een volgende reeks aan bod komen:

Wandelend in een cirkel doen we de 5 Dieren Chi Kung gelinkt aan de organen en hun helende geluiden.

Deze bewegingen zijn ook heel simpel, ze balanceren je systeem en je leert verder gronden en alle processen coördineren: beweging, ademhaling en geluid, intentie.

Na verloop van tijd zal de Tantien Chi Kung ook aan bod komen. Deze Chi Kung helpt de chi druk in je onderste tantien (=bekkenbodem en buikgebied) op te bouwen. Deze chi-laag beschermt de fascia en de organen, versterkt je immuniteit en maakt je weerbaarder tegen emotionele en mentale uitdagingen.              

Bijdrage: 10 euro voor de eerste les op 20 april en nadien 15 euro per les met een minimum van 5 te volgen lessen: 75 euro voor een 5-beurtenkaart. 85 euro indien je de eerste les ook meevolgt. Daarna kan per les bijbetaald worden. Gemiste lessen kunnen worden ingehaald tijdens een andere les als deze is ingepland binnen het trimester waarvoor je hebt betaald.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk!

Deel dit evenement

bottom of page