top of page

Tao Yin Yoga

Tao yin yoga in Gent

Tao yin of Tao yoga is ontstaan uit China’s oudste filosofisch systeem namelijk het Taoïsme en betekent letterlijk ‘de energie leiden’. Het is een reeks van energieopbouwende oefeningen die interne kracht, flexibiliteit en veerkracht ontwikkelen en het lichaam zuiveren van toxines en spanningen. Er wordt veel aandacht besteed aan de ademhaling, die een verbindende brug vormt tussen lichaam en geest. Tao yin is meditatie in beweging waarbij we terug in contact komen met de wijsheid van het lichaam.

De Tao Yin Yoga set bestaat hoofdzakelijk uit liggende en zittende houdingen.

Alle oefeningen worden uitgevoerd luisterend naar je eigen lichaam en met een helende glimlach!

Instromen in de Tao Yin lessen kan het hele jaar door, kom vrijblijvend een les meevolgen, deze kost 12 euro, nadien kan je beslissen of je je al dan niet verder inschrijft voor de reeks.

 

Tao Yin Yoga brengt je:

  • interne rust

  • lichaamsbewustzijn

  • betere energiedoorstroming

  • verzachting of heling bij rug, schouder of andere lichamelijke klachten

  • verfijning in je coördinatie​

Inhoud van de les:

  • We starten de les met ademhalingsoefeningen om spanningen los te laten en het lichaam voor te bereiden op de oefeningen.

  • Daarna doen we een reeks oefeningen op de mat die vooral inwerken op de verlenging/ontspanning en versterking van de psoas-spier en het middenrif. Een gezonde spoas-spier is noodzakelijk voor de stabiliteit in de onderrug en een ontspannen middenrif is noodzakelijk om de ademhaling vrij te laten verlopen en voldoende energie te kunnen opnemen.

  • Daarnaast doen we meridiaan, spier- en peesstretchings die de energie- en bloedcirculatie stimuleren en toxines afvoeren.

Wat Hilde's lessen zo bijzonder maakt, is dat je telkens weer, na de beweging, tijd krijgt om te integreren, voelen wat het met je doet, op een niveau dat verder reikt dan het fysieke. Ook fenomenaal hoe ze vanop afstand kan zien of je al dan niet op de juiste manier in de oefening gaat en soms ook bijstuurt met zachte bewegingen. Lichaams-bewust-zijn van een hoog niveau. Een aanrader!

Kristel

bottom of page