top of page

Meridiaan chi kung is een krachtige reeks van oefeningen die het lichaam opent via het meridiaan systeem. Deze oefeningen zijn ontworpen door Dirk Oellibrandt, stichter en voormalig bezieler van de 4D Life School. De totale set bestaat uit 18 oefeningen waarvan 6 basis- of openingsoefeningen,
6 versterkingsoefeningen en 6 integratieoefeningen. Steeds 1 oefening per meridiaankoppel.

In de Meridiaan Chi Kung basis reeks leer je de oorspronkelijke trilling en stroom van elke meridiaan opnieuw voelen, dit creëert interne ruimte, bevordert je vitaliteit en vreugdegevoel. Blokkades en toxines worden uit je lichaam verwijderd, interne kracht, pezenkracht, flexibiliteit en een evenwichtige lichaamsstructuur worden opgebouwd.

Na het beheersen van de 6 basis of openingsoefeningen komen de 6 versterkingsoefeningen aan bod en tot slot de 6 integratieoefeningen. Deze brengen meer bewustzijn in je zwakkere plaatsen en versterken de energetische kwaliteit in de meridianen en hun lichaamsfuncties. Je ontwikkelt pezenkracht in plaats van spierkracht waardoor je economischer, bewuster en met meer voldoening je lichaam leert bewegen.

De Meridiaan Chi Kung oefeningen brengen harmonie in de 5 elementen en de 6 meridiaankoppels en zijn zo opgebouwd dat iedereen ze op zijn manier kan oefenen. Het regelmatig herhalen van de oefeningen bouwt innerlijke kracht en bewustzijn op in de verschillende dimensies, fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Geen voorkennis vereist. Ideaal als aanvullende training voor bodyworkers, gevechtskunstenaars, dansers en sporters.

Instromen in de Meridiaan Chi Kung lessen kan het hele jaar door, kom vrijblijvend een les meevolgen, deze kost 12 euro, nadien kan je beslissen of je je al dan niet verder inschrijft voor de reeks.

Meridiaan Chi Kung brengt je:

  • een betere lichaamsstructuur

  • interne kracht

  • bewustzijn in de organen en meridianen

  • beweging vanuit je authentieke 'zijn'

Meridiaan Chi Kung

Ik volg Hilde's lessen al minstens 6 jaar. Mijn lijf kan niet meer zonder. Hilde voelt de groep zeer goed aan, dat maakt haar tot een lesgever waarnaar je terugkeert. Ze leidt ons met al haar kennis op een (luchtige) vrolijke manier door de Oosterse wereld van lichaamszorg. 
Ik moet toegeven dat het waar is, Chi Kung moet je lang doen om de veranderingen te beginnen voelen en integreren. Maar nu houdt het me jong.

Kaat

Meridiaan Chi Kung in beeld

De volledige reeks van 18 bewegingen zijn te verkrijgen als download in de webshop van Life Projects.

Alle bewegingen zijn opgenomen door Dirk Oellibrandt, die de reeks ontwikkelde.

Deze download is van onschatbare waarde als steun bij het oefenen thuis, als je je wilt verdiepen in deze vorm.

Bestellen kan via de webshop: 

koop hier de MCK download

bottom of page