top of page

Gronding via de Psoas spier

De (ilio)psoas spier, een o zo onbekende spier voor ons, was niet zo onbekend voor de Taoïsten...

Het lijkt weer de omgekeerde wereld, waarom hadden zij er wel contact mee?

Het vertelt ons alles over de manier van kijken en onderzoeken. Lichamen werden toen nog niet opengesneden en uit elkaar gehaald...men mediteerde en observeerde van binnenuit en in contact met het grote geheel! Zo werd voor de Taoïsten al gauw duidelijk dat de psoas spier verbonden was met hun diepste kern, ontspanning, verbinding en kracht en zo onstond de benaming, 'spier van de ziel!'

psoas strech Hilde Broeckhove

Tijdens de workshops die ingaan op de psoas spier krijg je de kans deze spier te (her) ontdekken en de verkrampingen en trauma's die erin opgeslagen liggen geleidelijk aan los te laten.

We gaan in op zowel de fysieke, emotioneel-mentale als spirituele aspecten van deze spier. Als boodschapper van ons centraal zenuwstelsel is ze zeer belangrijk voor ons algeheel welzijn, om achter onszelf te kunnen staan en rugklachten te verzachten tot zelfs helen.

Ook de relatie tot de nieren en de ademhaling komen aan bod...bij angst gaan de nieren verkrampen en van daaruit ook de psoas spier, en dat doen we op den duur onbewust, dat maakt dat vele mensen met een chronisch verkrampte psoas spier rond lopen en hun gronding verliezen...als angsten transformeren komen we terug bij onze creatieve bron, onze ziel!

psoas spier workshop met Hilde Broeckhove

Deze workshops brengen je:

  • kracht en doorstroming in de lenden het bekken en de benen

  • verlichting en heling bij lage rugklachten 

  • tools om te ontstressen en angst los te laten

  • vertraging en stilstaan bij jezelf

  • rust en eenheid 

  • zelfvertrouwen

  • lichaamsbewustzijn

  • een set relaxatie- en activatie-oefeningen waar je thuis verder mee aan de slag kan

ERVARINGEN

Beste Hilde,
 
Het is inderdaad een ontdekkingsreis naar de diepte van je ziel via de psoasspier. Het brengt je op een verfijndere laag van voelen, aanwezig zijn en luisteren naar de taal van je lichaam. Dat vraagt tijd, rusten in wat zich toont of wat nog even niet zichtbaar, voelbaar is , te kwetsbaar nog.
 
Het zakken in je bekken, als vrouw zo wezenlijk om daar naar af te dalen, contact te maken met je sensualiteit, vloeiende beweeglijkheid…
 
Bedankt om ons hierin op jouw verhelderende, veilige en authentieke wijze te begeleiden, het is steeds weer deugddoend en verrijkend.

Felicia

bottom of page