top of page

di 17 jan

|

Ruimte Resonans

Chi Kung met Bart Neirinckx

Een lessenreeks voor wie een energie boost nodig heeft! Tijdens deze lessenreeks leer je de 6 basis Meridiaan Chi Kung bewegingen aangevuld met 5 Elementen Chi Kung.

Deze lessen zijn al gestart, maar zolang er nog plaats is, kan je inschrijven per mail (zie contact)
Terug naar de kalender
Chi Kung met Bart Neirinckx
Chi Kung met Bart Neirinckx

Tijd en locatie

17 jan 2023, 10:00 – 02 mei 2023, 11:30

Ruimte Resonans, Zuidstationstraat 20, 9000 Gent, België

Over het evenement

Reeks van 10 lessen start op 17 januari telkens van 10u tot 11u30! 

Noteer alle data in je agenda, want er zitten weken tussen dat er geen les is!!

Data: 

17/01 

24/01

07/02

14/02

07/03

14/03

21/03

28/03

18/04

02/05

Geen les in de krokusvakantie en in de paasvakantie!

Kom eens proberen, de les is toegankelijk voor iedereen! Op voorhand inschrijven. Instromen is mogelijk zolang er plaats is.

Chi-Kung ofwel de kunst van het cultiveren van energie is een zachte meditatieve manier van bewegen waarbij je de verschillende energiestromen in je lichaam leert voelen.

Chi-kung is verwant aan Tai-chi maar de nadruk ligt meer op het ontwikkelen van het zelfhelend vermogen en het ontvangen van kosmische energieeën.

In de lessenreeks zullen we de 6 basis meridiaan chi-kung bewegingen aanleren alsook aanvullende 5 elementen chi-kung oefeningen.

We maken connectie met Hemel en Aarde energie en leren daarin letterlijk te 'staan' en onze structuur te voelen. Alsook leren we terug verbinding te maken met de 5 elementen, de deugden en de kwaliteiten. Hoe we ons als mens in expressie kunnen brengen en onze zielsmissie kunnen volbrengen hangt sterk af van onze connectie met Hemel en Aarde en de 5 elementen (= onze oorsprongsenergie).

De bewegingen, houdingen en torsies versterken je connectie met de externe energieën, zodat de diepere lagen binnenin jezelf terug hun oorspronkelijke trilling kunnen herkennen en voelen.

Door bewust te bewegen doorheen de blokkades, transformeren we de gestagneerde energie en ontstaat er terug ruimte en stroming.

Chi-Kung kan in alle lagen van mens zijn je gezondheid verbeteren, zowel op fysiek, emotioneel en mentaal vlak.        

Bijdrage: 

- 135 euro voor de 10 lessen. Gemiste lessen kunnen niet worden terugbetaald of overgedragen naar een volgende reeks. Een gemiste les kan wel worden opgenomen binnen het trimester tijdens een andere les.

- 80 euro voor een 5-beurtenkaart. Als je 5 beurten op zijn koop je een nieuwe 5-beurtenkaart.

Met deze kaart kan je ook deelnemen aan de yoga les op dinsdagavond als een dinsdagochtend je eens niet uitkomt.

Deze kaart is geldig binnen de lopende reeks en is niet terugbetaalbaar. Een tweede aangekochte 5-beurtenkaart is geldig tot in de volgende reeks. 

Bij een lockdown worden de lessen verder online gegeven.

Nieuwe mensen kunnen de eerste les apart betalen (16 euro) en daarna een 5-beurtenkaart kopen of het vervolg van de reeks.

Vooraf aanmelden is noodzakelijk!

Over Bart:

Al op jonge leeftijd voelde ik intuïtief aan dat de manier waarop we leven niet echt 'klopt' met wat we werkelijk zouden kunnen leven. Ik voelde dat we ons als mens erg beperken vanuit onwetendheid, conditionering en angst.

Omdat er zo weinig aanwijzingen en informatie was, zocht ik heil in dingen die ik graag deed. Dit gaf me voldoening maar er was meer ...Ik bleef met veel vragen en onvervuldheid worstelen...dus bleef ik verder zoeken...

Halverwege mijn twintiger jaren, maakte ik kennis met macrobiotiek (natuurlijke voeding) vanwege enigszinds gezondheidsproblemen en begon ik een opleiding bodywork (massages) levenskunst waarin ook dans, yoga en chi-kung aan bod kwamen.

Ik kreeg veel antwoorden op vele levensvragen en stilaan ervaarde ik rust, overgave en voldoening in mijn hart, mijn ziel en mijn hele wezen.

Na lang zelfonderzoek (oneindig proces) bewust leven, oefening en meditatie kon ik stilaan gaan leven wat ik voelde. Mijn werk veranderde, mijn relaties veranderden...De verandering binnenin begon zich ook te tonen aan de buitenkant ...

In al mijn contacten,voel ik het licht en de roep om dit bewustzijn te delen, om wakker te maken waar nodig, want zovelen lijden, zoeken of maken zichzelf iets wijs,  zonder te weten dat we zelf de kracht hebben om te veranderen.

Deel dit evenement

bottom of page