top of page

za 17 sep

|

Ruimte Resonans

Meridiaan Chi Kung 18 bewegingen - 2 verdiepingsdagen op zaterdag

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Meridiaan Chi Kung 18 bewegingen - 2 verdiepingsdagen op zaterdag
Meridiaan Chi Kung 18 bewegingen - 2 verdiepingsdagen op zaterdag

Tijd en locatie

17 sep 2022, 10:00 – 19 nov 2022, 17:15

Ruimte Resonans, Zuidstationstraat 20, 9000 Gent, België

Over het evenement

17 september en 19 november telkens van 10u tot 17u15.

Op 17 september gaan we door de bewegingen van metaal, aarde en primair vuur.

Op 19 november gaan we door de bewegingen van water, secundair vuur en hout.

Terugkomdagen voor al wie de Meridiaan Chi Kung cyclus volgde alsook een herhalings- en oefenmoment voor al wie al Meridiaan Chi Kung heeft gevolgd bij mijzelf of andere erkende Meridiaan Chi Kung leraren.

Voor beginners en gevorderden, iedereen werkt op zijn eigen niveau!

We bewegen doorheen de 18 Meridiaan Chi Kung bewegingen die aangevuld worden met 5 elementen Yoga. Op deze manier ontstaat er een mooie balans tussen de staande Yangere oefeningen en intergratie via liggende Yinnere oefeningen.

Meridiaan Chi Kung kan je op verschillende niveaus beoefenen:

Voor beginners is gronden en het leren voelen van de energiestroom door continu traag te bewegen primair, de bewegingen onthouden is secundair.

Voor de half gevorderde beoefenaar is het belangrijk kracht en flexibiliteit in balans te brengen en oude blokkades in je structuur af te breken om zo tot een meer natuurlijke staat van je zijn te komen.

Voor meer gevorderde beoefenaars wordt het belangrijk je de beweging volledig eigen te maken en gevoeligheid te ontwikkelen voor details en een correcte coördinatie tussen de beweging, je ademhaling en je intentie.

Voor de echt gevorderde beoefenaars is het dieper integreren van alle voorgaande aspecten van belang zodat er een chi flow ontstaat waarop je beweegt of beter gezegd, waardoor je "bewogen wordt" en de kwaliteit van het element zichtbaar wordt.

5 elementen Yoga helpt je meer veerkracht en flexibiliteit te ontwikkelen en is een mooie aanvulling op de Meridiaan Chi Kung oefeningen.

Het leert je een bewust verbinding te maken tussen je ademhaling en de beweging of strekking die je maakt en je aandacht en energie te richten daar waar je naartoe beweegt.

Bijdrage: 200 euro voor de 2 dagen, 110 euro voor 1 dag

Deze training is een aanrader voor mensen die op termijn Meridiaan Chi Kung leraar willen worden. Zie de voorwaarden hier!

Deel dit evenement

bottom of page