top of page

za 28 sep

|

Ruimte Resonans

Meridiaan Chi Kung 18 bewegingen

Meridiaan Chi Kung 18 bewegingen, 5 elementen yoga en meridiaan studie, voor iedereen die erin wilt duiken!

Meridiaan Chi Kung 18 bewegingen
Meridiaan Chi Kung 18 bewegingen

Tijd en locatie

28 sep 2024, 10:00 – 17:00

Ruimte Resonans , Zuidstationstraat 20, 9000 Gent, België

Over het evenement

Een dag om je te komen verdiepen in de 18 MCK bewegingen.

We gaan in de flow van deze 18 bewegingen. 

Je hoeft ze nog niet allemaal te kennen om aan deze dag deel te nemen, het is wel belangrijk dat je al kennis maakte met Meridiaan chi Kung en dus al wat lessen volgde voor je aan deze dag deelneemt.

We bewegen doorheen de 18 Meridiaan Chi Kung oefeningen die aangevuld worden met 5 elementen Yoga en Bodywork. Op deze manier ontstaat er een mooie balans tussen de staande Yangere oefeningen en intergratie via liggende Yinnere oefeningen.

Algemene info:

Meridiaan Chi Kung kan je op verschillende niveaus beoefenen:

Voor beginners is gronden en het leren voelen van de energiestroom door continu traag te bewegen primair, de bewegingen onthouden is secundair.

Voor de half gevorderde beoefenaar is het belangrijk kracht en flexibiliteit in balans te brengen en oude blokkades in je structuur af te breken om zo tot een meer natuurlijke staat van je zijn te komen.

Voor meer gevorderde beoefenaars wordt het belangrijk je de beweging volledig eigen te maken en gevoeligheid te ontwikkelen voor details en een correcte coördinatie tussen de beweging, je ademhaling en je intentie.

Voor de echt gevorderde beoefenaars is het dieper integreren van alle voorgaande aspecten van belang zodat er een chi flow ontstaat waarop je beweegt of beter gezegd, waardoor je "bewogen wordt" en de kwaliteit van het element zichtbaar wordt.

5 elementen Yoga helpt je meer veerkracht en flexibiliteit te ontwikkelen en is een mooie aanvulling op de Meridiaan Chi Kung oefeningen.

Het leert je een bewust verbinding te maken tussen je ademhaling en de beweging of strekking die je maakt en je aandacht en energie te richten daar waar je naartoe beweegt.

In januari 2025 start er een cyclus van 6 lesdagen (1 per maand).

Tijdens deze cyclus maak je ook kennis met de ligging van de meridianen, de kenmerken, emoties en deugden van de 5 elementen en het ritme van de Chinese klok.

Bijdrage voor de lesdag op 28 september: 115 euro 

Deze training is een aanrader voor mensen die op termijn Meridiaan Chi Kung leraar willen worden. Zie de voorwaarden hier!

Deel dit evenement

bottom of page