top of page

za 13 apr

|

Odemira

MYOFASCIA & MERIDIANEN - 3 daagse in Portugal

Een wondere wereld van verbindingen en mysterie! Met Hilde Broeckhove en Louise Chardon

Deze dagen gingen reeds van start, inschrijven is niet meer mogelijk.
Bekijk de andere lessen
MYOFASCIA & MERIDIANEN - 3 daagse in Portugal
MYOFASCIA & MERIDIANEN - 3 daagse in Portugal

Tijd en locatie

13 apr 2019, 07:00 – 15 apr 2019, 19:00

Odemira, 7630-174 Odemira, Portugal

Over het evenement

Louise en Hilde nodigen je uit in Portugal, om te komen bewegen, en de kracht te voelen van de overweldigende natuur in de Alentejo streek!

Op het programma staat:

- ochtendmeditatie

- ontbijt

- ochtend sessie chi kung en meridianen

- lunch en namiddagpauze

- late namiddag sessie fascia breathing

- avondmaal

Wie er graag langer blijft kan de dagen nadien wandelen en genieten van de omgeving...

Heb je interesse, contacteer ons alvast, meer info volgt!

______

Fascia (bindweefsel) omgeeft, ondersteunt en verbindt alle lichaamssystemen, van onze botten tot onze bloedvaten, het omvat als een netwerk alle organen en spieren en geeft informatie door...vanuit de tenen naar de schedel...

Een gezond fascia netwerk is soepel en veerkrachtig. Bij overmatige fysieke training, stress, ontstekingen en trauma verliest de fascia haar hydratatie en veerkracht en wordt ze hard.

De kunst om de fascia te ontspannen is de hydratatie en circulatie te laten terug keren in de vezels zodat er opnieuw flexibiliteit en bewegingsvrijheid ontstaat...

Ook al zijn de myofascia lijnen niet de meridiaan lijnen, ze volgen gelijkaardige routes en de meridianen (energiebanen) stromen door de fascia. Als het fascia weefsel verhard of verdicht is zal de energie circulatie verhinderd worden.

Louise deelt haar onderzoek in het diep verlengen en energetiseren van de myofascia lijnen met ademwerk en stretchende bewegingen.

Je maakt een reis doorheen de half-vloeibare verbindende matrix in jezelf, bevrijde beweging en doorstroming, gevoed door de adem!

Hilde reist met je doorheen het meridiaan netwerk dat vanuit de organen naar de ledematen stroomt en vice versa en op zijn beurt alle systemen in het lichaam verbindt. We gaan de trilling en expressiviteit die de meridianen in zich dragen ontdekken en meenemen in onze dans/beweging. We gaan ervaren hoe het leven in je verandert als deze vitale energiebanen zich openen...

Fascia verbindt ook binnen en buitenwereld, en kunnen we de brug noemen tussen de prenatale energie en postnatale energie!

Come and experience...

We werken zowel met geleide oefeningen en exploraties als vrije bewegingsimprovisaties!

Open voor iedereen die graag beweegt en bewustzijn wilt opbouwen in de cellen, bindweefsels, organen en lichaamdelen die in verbinding staan met elkaar, ook om te verdiepen in meridianen, Meridiaan Chi Kung, Tai Chi of andere bewegingskunsten.

Bijdrage:

Aankomst: 12 april

Vertrek: 16 april, 17 of 18 april

Over Louise:

Louise Chardon wijdt haar leven aan het bestuderen van het wezen in beweging voor meer dan 30 jaar. Zij heeft zich gespecialiseerd in het sensitief potentieel van het wezen en hoe het onbewuste zich manifesteert doorheen het lichaam en bewegingspatronen. Ze past haar onderzoek voornamelijk toe in haar artistiek werk en deelt het via les geven en therapeutische werk dat ze Embodied Philosophy and Energetic Physiology noemt.

Louise is een gecertificeerde Body-Mind Centering® beoefenaar. Zij heeft zich verdiept in en belichaamt Chi Kung, Tuina, Biodynamische cranio-sacraal therapie, Feldenkrais, Alexander Technique, Authentic Movement en Yoga sinds meer dan 20 jaar.

Body-Mind Centering® is een globale benadering voor transformatieve, ervaringsgerichte en somatische heropvoeding door beweging en aanraking.

Het is een experimentele studie, ontwikkeld door Bonnie Bainbridge-Cohen, gebaseerd op het

belichamen en toepassen van anatomische, fysiologische en psychofysieke principes in verbinding met de ontwikkeling.

Deze methode gebruikt daarvoor beweging, aanraking, stem en bewustzijn en nodigt uit te begrijpen hoe de geest zich uitdrukt door het lichaam, en het lichaam door de geest.

Deel dit evenement

bottom of page