za 11 sep. | Ruimte Resonans

TAO basiscursus: van stress naar vitaliteit, naar innerlijke kracht

Terug naar je oorsprong via eenvoudige lichaamsoefeningen en meditatie-oefeningen, EEN WAAR CADEAU VOOR JEZELF!
Registratie is afgesloten
TAO basiscursus: van stress naar vitaliteit, naar innerlijke kracht

Tijd en locatie

11 sep. 10:00 – 12 sep. 17:15
Ruimte Resonans, Zuidstationstraat, 9000 Gent, België

Over het evenement

Deze basiscursus is voor iedereen toegankelijk en wordt op een praktische manier onderwezen zodat de oefeningen en meditaties direct  toepasbaar worden en effect hebben op de kwaliteit van je dagdagelijkse leven.

Deze gezondheidsoefeningen en meditaties leggen een stevig fundament voor innerlijke groei en bewustwording en leren je de relatie tussen je fysieke gezondheid, je al dan niet beschibare energie, je gedachtepatronen en je spirituele connectie in het leven dieper te begrijpen en voelen.

Voor beginners die kennis willen maken met het Universal Healing Tao systeem en ervaren Tao beoefenaars die zich willen verdiepen. 

De Tao praktijken integreren zich in je lichaam en je leven via circulair leren, telkens opnieuw een laagje dieper in jezelf zinken of de ontbrekende stukjes ontdekken en toelaten in het geheel van je ervaring...

Tijdens de Tao basiscursus komen volgende thema’s aan bod:

De innerlijke glimlach: een krachtige relaxatietechniek die gebruik maakt van je liefdesenergie en zelfappreciatie om het contact met je fysieke lichaam te herstellen en je organen te zuiveren.

Chi zelfhelende massage: een manier om jezelf te bevrijden van energieblokkades, heeft tevens een verjongingseffect op het lichaam.

De zes helende geluiden: het helen en transformeren van beperkende emoties die in de organen opgeslagen liggen.

IJzerenhemd chi kung: versterkende lichaamsoefeningen die de chi-stroom doen toenemen en je leren te gronden. Voedt en versterkt de pezen, botten, spieren en de ruggengraat.

De kleine hemelse kringloop: het openen van de twee hoofdkanalen van de acupunctuurmeridianen in het lichaam en het ontwikkelen van de geestkracht om de chi of levenskracht daar doorheen te sturen en te condenseren in de hara. Vormt de basis van de taoïstische meditatie.

Helende liefde basis: het transformeren van de seksuele energie in levenskracht en spirituele essentie door deze te laten circuleren in de hemelse kringloop.

Basis Tao Cosmologie en 5 elementen filosofie: inzicht krijgen in de 5 natuurelementen of 5 transformaties van energie in relatie tot je organen en de verschillende levenscycli.

Voor wie?

  • Voor iedereen die de verantwoordelijkheid voor zijn gezondheid op de vier niveau's, fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel in eigen handen wil nemen en zijn helende krachten wil laten ontwaken!
  • Voor iedereen die zijn dagdagelijkse levenskwaliteit wil verhogen, meer vitaliteit en tegelijkertijd meer rust wil ervaren!
  • Voor iedereen die de eenheid tussen zich zelf en het grotere geheel (dieper) wil ervaren!
  • Voor iedereen die zijn ware potentieel wil laten ontwaken en zijn ware leven wil leven...
  • Voor iedereen die wil genieten van beweging en stilte!

Bijdrage: 199 euro voor de 2 dagen, wie deze cursus herhaalt krijgt 30% korting

COMBI 2 Tao weekendes: (zie hieronder): 375 euro

Vervolg en aanvullende cursussen op deze Tao basiscursus:

  • Tao verdiepingscursus: vermeerder je energie, maak je dromen waar: 4 en 5 december
  • Tao yoga traject voor de Vrouw: 6 zondagen: 3 oktober, 7 november, 12 december 2021, 16 januari, 13 februari, 13 maart 2022
  • Zomer 2022: Fusie I = het eerste level van de interne alchemie

Deze Tao basiscursus en vervolgcursussen gelden als aantal uren (12 uur per weekend of 6 uur per lesdag) voor zij die op termijn willen certificeren als Tao Associate Instructor erkend door de Tao Master School van Mantak Chia. Voorwaarden daarvoor zijn te verkrijgen op aanvraag.

Deel dit evenement