top of page

zo 03 okt

|

Ruimte Resonans

Tao traject voor vrouwen: je lichaam bewonen

Dit traject van 6 zondagen is voor elke vrouw die haar lichaam beter wilt leren kennen en haar ziel in haar lichaam wilt laten wonen... Leeftijd of ervaring zijn niet van belang, iedereen is welkom!

Deze lessen gingen reeds van start, inschrijven is niet meer mogelijk.
Bekijk de andere lessen
Tao traject voor vrouwen: je lichaam bewonen
Tao traject voor vrouwen: je lichaam bewonen

Tijd en locatie

03 okt 2021, 10:00 – 13 mrt 2022, 17:15

Ruimte Resonans , Zuidstationstraat 20, 9000 Gent, België

Over het evenement

6 Zon-dagen telkens van 10u tot 17u15:

3 oktober, 7 november, 12 december 2021, 16 januari, 13 februari, 13 maart 2022

Wil jij ook een vollediger contact met je lichaam en vanuit je vrouwelijke essentie leven? Kom dan en maak samen met ons de cirkel compleet! Jij bent deel van ons!

Tijdens dit traject werken we vanuit de Tao Yoga voor de Vrouw, die de basis tools aanreikt om negatieve energie om te buigen in positieve energie, stress om te zetten in vitaliteit, hart (liefde) en buik (seksualiteit) te helen en te verbinden...

Het wordt een ontdekkingsreis naar je authentieke vrouw-zijn. Dit samen met andere vrouwen aangaan versterkt het proces.

Als vrouwen samen zijn voeden en spiegelen ze elkaar en ontstaat er een vortex waarin oude collectieve thema's verbonden aan pijn, schaamte, schuld kunnen worden getransformeerd en het licht van je ziel meer kan gaan schijnen!

Elke workshopdag werken we volgens een specifiek thema. Na deze 6 dagen zal je meer voeling, inzicht en ervaring opgebouwd hebben om te luisteren naar je lichaam en je vrouwelijke wijsheid te laten spreken vanuit je buik en je hart!

Geleidelijk aan zal wat zich daartussen heeft geplaatst wegsmelten in de nieuwe ruimte van zelf-liefde en aandacht die je voor jezelf ontwikkelt! Een aanrader voor elke vrouw, waar je ook bent en wat je ook hebt meegemaakt!  

Welke praktijken komen tijdens deze dagen aan bod:

 • Tao basispraktijken: innerlijke glimlach, helende geluiden, openen van de kleine hemelse kringloop
 • Simple chi kung en Tao yin yoga, psoas en bekkenbodemtraining
 • vrije dans om je sensuele energie vrij te laten stromen 
 • toning (klank) om de chakra's te openen en balanceren
 • herstellen van de verbinding tussen het hart en de baarmoeder
 • je verbinden met de subtiele frequenties van je klieren via kliermeditaties
 • borstbewustzijn, borstmassage en jade-ei ritueel
 • aan-raken en geraakt worden vanuit het hart (de balans tussen geven en ontvangen)
 • symboliek en inzicht in de maancyclus en de invloed ervan op je (dagelijks) leven
 • je vrouwelijke oerkracht vrijmaken, kwetsbaarheid en overgave
 • deelcirkels in kleine groepjes en/of in de hele groep

Tijdens deze Vrouwencirkels wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en het voor jou gepaste ritme om in de oefeningen te gaan. Toegankelijk voor alle vrouwen, geen voorkennis vereist.

Bijdrage: 630 euro, inclusief outline en opnames van een aantal meditaties

Vrouwen die het traject hebben gevolgd in 2020-2021 krijgen een herhalingskorting van 30%. Dit bedrag is niet terugbetaalbaar, ook niet bij een eventuele lockdown. Bij een lockdown zullen de lesdagen verplaatst worden.

Wie zekerheid wilt ivm een mogelijke lockdown kan ook per dag betalen, dan betaal je telkens voor aanvang van de lesdag 110 euro. Indien je per dag betaalt, blijft het de bedoeling dat je je voor het hele traject engageert.

Indien je een dag mist of vroegtijdig stopt met het volgen van het traject is er geen terugbetaling mogelijk. 

Twijfel je of dit iets voor jou is, of heb je een specifieke fysieke of psychische conditie die extra aandacht vraagt, neem dan contact op om een afspraak te maken per telefoon of skype om dit samen te gaan invoelen.

Thema's per lesdag:

Dag 1: zelf-zorg en zelf-liefde

Tao basis: thuiskomen in je lichaam met zelf-massage, innerlijke glimlach, helende klanken, Tao yin yoga voor het bekken en de bekkenbodem, Simple Chi Kung

Dag 2: voelbewustzijn en transformeren van energie

Openen van de kleine hemelse kringloop, dansflow: je eigen lichaam volgen, partneroefeningen in volgen en leiden, geven en ontvangen, je neutrale kern vinden en interne kracht opbouwen met chi kung, Tao yin yoga (met aandacht voor de psoas spier & de nieren)

Dag 3: hart (liefde) en buik (seksualiteit) verbinden

De relatie tot je borsten, borstmassage, de relatie tot je baarmoeder, vulva en eierstokken, herstellen van de relatie tussen het hart en het seksueel centrum, jade-ei ritueel, Tao yin yoga.

Dag 4: klierbewustzijn en hormonen

Klank en vibratie van de chakra's en klieren, Tao yin yoga afgestemd op de klieren, verdieping jade-ei ritueel.

Dag 5: de maancyclus

De menstruatiecyclus en de fasen waardoorheen elke vrouw elke maand beweegt, maar ook doorheen haar leven, van meisje tot wijze vrouw, dans doorheen de seizoenen (4 fasen en de overgangsfase tussen elke fase).

dag 6: het mysterieuze yin en oervrouwelijkheid

Het verborgen potentieel aan (oer)kracht en creativiteit in je herkennen en wakker maken.

De wilde vrouw.

Seksuele energie en creativiteit.

Aanraken (geven) en geraakt worden (ontvangen).

Bewegen van binnenuit, je innerlijke compas en wijsheid volgend, de weg naar totale overgave.

Hilde heeft ruime ervaring in het werken met vrouwen vanuit de Tao Yoga voor de Vrouw (Tao Healing Love). Ze is ook vertrouwd met Tantra werk en Sexual Healing en helpt je als geen ander vanuit een rijk dansverleden en een diepe connectie met haar vrouwenlichaam, om terug vertrouwen te winnen in je lichaam en de spontane flow van oerkracht en natuurlijke bewegingen weer op gang te brengen. Zij wordt bijgestaan door een assistent die mee het veld draagt en ondersteunt.

Deel dit evenement

bottom of page