top of page

za 07 aug

|

Chambres d'Hôtes Shenmen

Zomerweek Alchemie van Beweging en Vitaliteit - Frankrijk

Een combi van Meridiaan Chi Kung, 5 Elementen Yoga en het Levenskrachtritueel, voor iedereen die voluit van het leven wilt genieten!

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Zomerweek Alchemie van Beweging en Vitaliteit - Frankrijk
Zomerweek Alchemie van Beweging en Vitaliteit - Frankrijk

Tijd en locatie

07 aug 2021, 17:00 – 13 aug 2021, 11:00

Chambres d'Hôtes Shenmen, Auvergne, Frankrijk

Over het evenement

Zomerweek van 7 tot 13 augustus 2021

Deze zomerweek brengt je in verbinding met je lichaam via 3 bewegingsvormen die elkaar aanvullen en versterken. 

Door fysieke kracht en lenigheid samen te cultiveren, je intentie te versterken en je adem te verbinden met je bewegingen ga je je levenskracht en vitaliteit verhogen en ontwikkel je een stevig, open, vitaal fysiek en energetisch lichaam.

De intentie voor deze week is om de 5 elementen (Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water) energieën in onszelf in balans te brengen en te spelen met en genieten van de variaties die mogelijk zijn om met de 5 elementen te werken.

Meridiaan Chi Kung is een krachtige set van bewegingen die het lichaam opent via het meridiaan systeem. Je leert de interne en externe beweging te verbinden en zo ontstaat er een gevoel van moeiteloos bewegen en kom je weer dichter bij je 'oorspronkelijke lichaam en zijn.'

5 Elementen Yoga is een reeks grondoefeningen die de 5 elementen energieën in je wakker maken via hun typische bewegingskwaliteit. Per element zijn er een aantal basisoefeningen, een versterkingsoefening en een relaxatieoefening.

Het Levenskrachtritueel is een meditatie in beweging die gebruik maakt van oeroude symbolen om je bewustzijnsstaat te verhogen. Het maakt je geest rustig, je hart vredig en je lichaam zacht.

Voor het ontbijt bewegen we doorheen de 5 elementen met de Meridiaan Chi Kung, na  het ontbijt verdiepen we ons in de 5 Elementen yoga en in de vooravond gaan we verstillen en ons verbinden met het Leven met de grote 'L' via het Levenskrachtritueel.

Alles in eenvoud en aangepast aan de mogelijkheden van jouw unieke lichaam.

Wat komt er aan bod tijdens deze week:

 • Bewust Bewegen met Meridiaan Chi Kung, 5 Elementen yoga en het Levenskrachtritueel
 • werken met de adem als verbindende brug tussen lichaam en geest
 • zelf massage om je lichaam te zuiveren van spanningen en toxines
 • inzicht in de meridiaanstromen in je lichaam via de chi kung en de yoga
 • het bewust verbinden met de 5 natuurelementen in beweging en in direct contact met de natuur
 • stilte
 • deelcirkels
 • vrije tijd om te rusten, lezen, zwemmen, wandelen of een uitstapje te maken

Wat brengt het jou:

 • meer lichaamsbewustzijn en vitaliteit
 • inzicht in je sterke en zwakkere plaatsen in je lichaam in relatie tot de 5 elementen en hoe dit zich weerspiegelt in je leven
 • rust, ontspanning en quality time in een prachtige natuurlijke omgeving
 • nieuwe contacten met gelijkgestemden
 • voor wie de intentie heeft Meridiaan Chi Kung leraar of 5 Elementen yoga leraar te willen worden, is dit een ideale training om het geheel van de oefeningen te integreren en je goed voor te bereiden op een 2-daagse leraren training later in augustus en/of december in België

Dinsdagnamiddag is er een vrije namiddag, er is dan de mogelijkheid om te kiezen uit volgende opties (deze zijn apart te betalen indien van toepassing):

 • een bodywork behandeling ontvangen van Hilde (65 euro)
 • een kookworkshop volgen met Rein (gratis)
 • een uitstapje maken in de omstreken

Er is 1 sauna avond inbegrepen in het verblijf.

Locatie: Shenmen – Les Varaizes in Beaune d'Allier, Allier - Auvergne, la France  Een prachtige plek in de weide natuur waar je tot rust komt en kan genieten van de natuurlijke luxe. Rein, is een fantastische en zorgzame host en doet er alles aan om je verblijf onvergetelijk te maken.

Meer info vind je op hun website: https://www.shenmen.be/

Prijs:

 • 470 euro cursus (vroegboekprijs bij inschrijving voor 1 mei), nadien 520 euro. Betalen in 2 schijven is mogelijk. 
 • 540 euro overnachting op basis van een tweepersoonskamer met eigen toilet en douche + biologisch vegetarische maaltijden in Chambres d'Hôtes Shenmen (300 euro voorschot te betalen voor 1 mei direct aan Shenmen)
 • er is ook de mogelijkheid voor 1 of 2 mensen om met je eigen camper te komen en in je camper te overnachten, je betaalt dan voor elektiriciteit, sanitair, één saunabeurt, gebruik zwembad en de maaltijden 390 euro (ipv 540 euro). 

Er is plaats voor 8 deelnemers, je krijgt dus veel persoonlijke begeleiding. Wil je er graag bij zijn reserveer dan voor eind maart je plaatsje.

Hilde Broeckhove is danseres van opleiding en studeerde, na vele jaren in dans en bewegingstheater producties te hebben meegewerkt, shiatsu en 4 Dimensioneel lichaamswerk. Dit bracht haar in contact met Universal Healing Tao en Meridiaan Chi Kung waar ze zich reeds meer dan 15 jaar in verdiept en reeds 13 jaar les in geeft. De laatste jaren zijn 5 Elementen yoga en het Levenskrachtritueel daarbij gekomen en certificeerde ze ook voor deze trainingen bij Life Projects.  Het is haar passie en missie om mensen te initiëren in het (terug) in verbinding komen met hun lichaams- intelligentie, innerlijke wijsheid en natuurlijke creatieve bron. Ze heeft het vermogen te zien en aan te raken daar waar jij extra ondersteuning nodig hebt om dat volle potentieel naar boven te halen.

Deel dit evenement

bottom of page